O nama  |  Usluge   |  Mogorjelo  |   Galerija  |Cjenovnik   
   
 
 
 
STRADUS
LIBERTY
Haflinger
Haflinger je jednostavan, otporan i izrazito snažan, kratkih nogu i mišićavog tijela. Uzgojen je križanjem shagy arapskog pastuha i kobila lokalnog tirolskog uzgoja. Haflinger je kestenjast, sa grivom i repom boje lana. Visina haflingera je od 135 do 145 cm. Ovo je inteligentan konj vrlo prijateljske naravi.
Namjena:
Terapijsko jahanje
   
ŠARA
Bosanski brdski konj
Bosanski brdski konj je bosanskohercegovačka pasmina konja. Vrlo vješto i okretno kreće se i po najnepristupačnijim planinskim predjelima, uvijek je oprezan i siguran. Vrlo je poslušan, a istovremeno dovoljno temperamentan. Prosječna visina  je 130-140 cm.
Namjena:
Jahanje za djecu
ŠTRUMFETA
Shetlandski poni
Potiče sa Shetlandskih otoka i Orcada, sa sjevera Škotske. Visok je 1o2 cm. Kratkih i snažnih nogu. Inteligentan i omiljen kod djece.  Mogu ga lako zajašiti i sasvim malena djeca. Koristi se i kao teretni konj.
Namjena:
Jahanje za djecu
BIBA
Lipicaner
Porijeklo lipicanera je u Sloveniji i Austriji. Visina mu se kreće do 160 cm. Ovo je veoma inteligentan konj koji silno želi učiti.  Vrat je nisko postavljen, tijelo zaobljenih sapi i snažnih ramena. Noge su su kratke i čvrste sa savršeno oblikovanim kopitima. Lipicaner je prije svega konj za parade.
Namjena:
Rekreativno jahanje
PAŠA
Križanac  Arap i Lipicaner
Arapski konj smatra se najljepšim od svih konja. Svojom jedinstvenom građom i pojavom ostavlja nezaboravni dojam. Visoki su do 152 centimetra. To su izuzetno inteligentni konji, nevjerojatne izdržljivosti.
Namjena:
rekreativno jahanje i fijaker
DOLAR
Križanac Englez i Lipicaner
Živahan i elegantan, čistokrvni engleski konj ima aerodinamičko tijelo kao stvoreno za trčanje. Odgovara  samo jahačima koju mu mogu nametnuti potrbnu disciplinu. Postiže izvrsne rezultate i pri trčanju s preponama jer izvrsno skače. Danas ga možemo naći u cijelom svijetu. Visina do grebena: 157 do 168 cm. Težak je oko 600 kg.
 
Namjena:
rekreativno jahanje, fijaker, Endurance - daljiunsko jahanje
CEZAR
   
PASTUH PLUTO 
Osnivač linije je danski pastuh Pluto, sivac, oždrebljen 1765. godine u Frederiksburgu.
Dopremljen je u Lipicu 1772. godine.
Karakteristike vanjske linije pastuha Pluto: jak, nešto širi i dublji konj, glava razmjerno veća, profil manje konveksan, vrat duboko nasađen i dug, greben slabo izražen i dug, leđa duža i mekana, spoj kratak, sapi široke, noge jake, hod vrlo energičan i visok.
Namjena:
Endurance - daljinsko jahanje
 
 
 
Copyright @mel@ 2010. Sva prava pridržana